Dobrogea-Bucurosi, prin Romania

05/07/2014

Dobrogea a fost popasul pe care l-am făcut vineri, 25 mai, în cadrul proiectului educativ de promovare a tradițiilor populare ”Bucuroși, prin România”.
Ca de fiecare dată, ne-am întâlnit în primul rând prietenii noștri de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”, însoțiți de părinți și bunici. Pentru că țesutul este meșteșugul specific zonei, Nicoleta a țesut împreună cu copiii câteva covorașe drăguțe. Cu răbdare și atenție, toți copiii au reușit să finalizeze covorașul și să îl desprindă de pe războiul de țesut improvizat.  Geamparale și paidusca au fost cele două dansuri pe care le-am învățat alături de Lavinia. Ritmul balcanic, diferit de tot ce am învățat până acum, a fost extrem de antrenant. Eleve de la Liceul de Arte Plastice « Romulus Ladea »au colorat evenimentul cu pictură pe mâinile participanților. Atelier Măiastra, ca de fiecare dată, ne-au încântat cu câteva trăistuțe cu motive dobrogene.
Nu au lipsit nici de data aceasta mâncăruri tradiționale (plăcintă dobrogeană, zacuscă, brânză ș.a.) pregătite cu drag de partenerii noștri, Casuta bunicii și Bacania bun, oferite publicului și participanților.
Vă mulțumim tuturor, copii, profesori, colaboratori, părinți, bunici, clienți Cora, ce au onorat sărbătoarea noastră, parteneri, oameni de drag și bucurie cu care am împărtășit acest moment!
Iată câteva momente suprinse de prietenul nostru Mihai Leșe!
Felicitări tuturor!

Leave a reply
Tesaturi dobrogeneAlegria Eco Fun – Tehnica modelajului

Leave Your Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recente
Cele mai comentate

Sunati-ne

sau trimiteti-ne un mesaj in rubrica contact.

0740 049 540