Tesaturi dobrogene

30/06/2014
Miercuri, am fost invitații Voichiței Groza, de la Cãsuţa Bunicii, într-un moment dedicat Dobrogei. Copiii din clasa a V-a C de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” ne-au familiarizat specificul aceastei regiuni: geografie, obiective turistice, tradiții. Andra, de la Atelier Măiastra, ne-a oferit o lecție temeinică despre tipurile de țesături din care se fac costume tradiționale și ne-a prezentat trăistuțele cu motiv dobrogean, pe care le face din pasiune și drag de autentic. Ne-a captat atât de tare interesul, încât de-abia așteptăm reîntâlnirea cu ea și cu războiul vertical de țesut, pe care a promis că îl va aduce data viitoare. Gazda noastră, Voichita Groza, ne-a oferit cu generozitate spre degustare plăcinta dobrogeană. Pas cu pas, alături de noi, a fost, ca de fiecare dată, prietena noastră Rodica Ofelia Tulbure, de la Radio Cluj.
Felicitări copiilor!
Le mulțumim Rodicăi, Andrei și Voichiței pentru momente de drag împărtășit!
O mențiune specială și mulțumiri Oliviei, pentru fotografiile pe care le-a făcut cu entuziasm!