ShoeBox

• “Începută în 2007 în familie, ca să-l învățăm pe băiatul nostru să împartă din jucăriile și hăinuțele lui cu alți copii, mai săraci din bloc, dusă apoi la zona orașului Cluj Napoca (făceam “reclamă” în status de yahoo messenger și grupuri de mail), în 2013 ajungând să adunăm 30.669 de cutii, de la românii din 8 țări, 66 de orașe și 107 centre de colectare, iar in 2014 depăşind deja 40.000 de cutii, proiectul ShoeBox reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. în fiecare an, în preajmă sărbătorilor de Crăciun, vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani din orașele în care locuim.

ShoeBox NU este Moș Crăciun, reni și alte ființe magice, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune. […] Dar din dar se face raiul spune zicala și eu zic cutie din cutie se schimbă realitatea unui copil sărman, în prag de Crăciun.”

(material preluat de pe site-ul www.shoebox.ro)

Asociaţia Alegria se implică anual  în această acţiune. Fie că facem acest lucru împreună cu copiii, fie că oferim cadouri împreună cu oameni dragi, Shoebox creează un cadru minunat în care ne amintim, o dată în plus, de ceilalţi. Dacă tot e vremea cadourilor, cele mai semnificative cadouri le facem celor pe care nici măcar nu-i cunoaştem.

• Vrei sa participi la activitatile noastre?