Alegria Eco-Fun editia I

ateliere de meșteșugit
  • Proiectul se adresează copiilor îndemânatici, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.
    Își propune:
    A. Obiective educative

1. rafinarea simțului estetic prin realizarea unor produse specifice. Organizarea a 8 ateliere de meșteșugit, care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani și valorifică tehnici diferite de lucru asimilate meșteșugurilor tradiționale: oale de lut, pictură pe vase de lut, țesături, împletituri, măști tradiționale, zgărdane din mărgele, împletituri din pănușe etc.
    2. dezvoltarea simțului civic prin reciclarea și refolosirea creativă a unor materiale. Toate materialele folosite în cadrul atelierelor de meșteșugit sunt reciclate și reciclabile.

În cadrul atelierelor, vor avea loc secvențe educative, susținute de participanți, în care se folosesc materiale reciclate.

B. Obiective social-caritabile: valorificarea produselor realizate în scop caritabil

Cele mai frumoase obiecte vor fi dăruite din  drag de copii Asociației Alegria. Fondurile obținute vor fi donate în scopul susținerii unei cauze nobile.

Numărul maxim de participanți la un atelier este de 15 copii.
    Participarea la atelierele educative din cadrul proiectului se face pe baza unei înscrieri prin mail la contact@asociatiaalegria.ro .

Puteți consulta descrierea detaliată a proiectului aici.

Pentru mai multe detalii referitoare la impactul proiectului Alegria Eco Fun – ateliere de meșteșugit, vă invităm să consultați Raportul anual al proiectului.

Vă așteptăm!

• Vrei sa participi la activitatile noastre?