Experienţe recreative

Alegria Eco Fun
  •        Asociaţia Alegria este un ONG care construieşte experienţe educative formale şi nonformale pentru comunitate.

Am descoperit copii talentați, pentru care crearea unui obiect migălos este ocazia de a-și perfectiona talentul, de a se relaxa, de a  descoperi, de a inova, de a fi inspirat. Pentru noi acesta a fost doar începutul. Am mers mai departe și am întâlnit oameni talentați, pentru care vârsta nu e decât un număr, iar vremea pensionării e doar momentul cel mai bun pentru a se dedica total pasiunilor. Căutările noastre ne-au dus către oameni care, pe lângă job-ul obișnuit, bricolează, desenează, decorează, dăruiesc, se bucură, trăiesc frumos.

Vă invităm să ne însoțiți în călătoria noastră printre coșulețe, ghivece personalizate, semne de carte și multe alte lucrușoare pe care le-am descoperit și pe care vi le împărtăşim. Pe toate le-am împachetat cu drag în cutii personalizate.

Atelierele recreative vă vor ajuta să exploraţi creativitatea interioară, folosind diferite tehnici de handmade, puse în practică într-un mod relaxant, stimulând imaginaţia şi gândirea inovatoare.În cadrul lor puteţi să explorați procesul de creativitate, mai degrabă decât să vă concentrați asupra produsului.

Totodată, veţi  descoperi cum să găsiți inspirație în lumea din jurul vostru, să utilizați amintirile pentru a vă declanșa imaginația, să implicați curiozitatea în fiecare zi și sa o faceți să funcționeze pentru dumneavoastră.

Pentru a participa la atelierele propuse de noi, nu este necesar să aveţi abilităţi speciale, ci doar dorinţa de a va relaxa într-un mod creativ.

Activitățile de tipul handcrafting au următoarele beneficii:

• dezvoltă gândirea creativă
    • ajuta la echilibrarea emoţională, relaxare şi comunicare intuitivă
    • îmbunătăţeşte starea de spirit
    • reduce nivelul de stres, lăsând o stare mentală calmă și clară
    • creste nivelul de încredere în propria persoană
    • posibilitatea de a experimenta activităţi noi într-un mod relaxant şi creativ

Costul atelierului este de 100 de lei/ persoană. Merită să investeşti în tine? Te-am convins? Citeşte mai departe să afli mai multe!

1. WORKSHOP DE „STRING ART”- tablouri „ pictate” cu ajutorul cuielor si al aţei

String art este un atelier creativ, relaxant şi distractiv.

Matematica se afla la la originea tehnicii String Art. Matematicianul Mary Boole a avut ideea de a folosi fiul tensionat pentru a explica elevilor săi curba Bezier. În anii ’60, John Eichinger a transformat acest instrument matematic în opere de artă.

O bucată de lemn, cuie, ață colorată, o imagine tiparită și multă răbdare sunt ingredientele pentru un produs artistic inedit, cu care veţi pleca acasă la sfârşitul atelierului.

În cadrul atelierului, participanţii îşi exersează îndemânarea folosirii aţei cu scopul de a crea tablouri pe suport de lemn, răsucind-o într-un mod atractiv şi simetric în jurul cuielor aplicate  pe o suprafaţă de lemn. Se pot forma desene geometrice sau orice alt model pe diferite tematici, de la nume, iniţiale, flori, peisaje din natură, instrumente muzicale, mandală sau orice alt desen. Această tehnică de lucru ne permite sa punem în aplicare orice ne imaginăm.

La sfârşitul atelierului, veţi obține satisfacția unei creații personale unice, pe care îl puteţi dărui sau cu care vă puteţi înfrumuseţa biroul sau casa.

1. ATELIER „SLIME”

Slime-ul este o substanţă gelatinoasă, de consisenţă variată, asemănătoare unei plastiline. Participantii la atelier îşi vor crea propriul slime alb sau colorat, cu sau fără sclipici, mai fluid, pufos, gelatinos sau cu densitatea plastilinei, mai elastic sau mai rigid, gumos şi cu accente vizuale.

Slime-ul este  perfect  pentru explorarea abilităților senzoriale, dezvoltă creativitatea, îndemânarea şi concentrarea, oferind participanţilor o experiență foarte plăcută, atât ca proces de lucru, cât și la nivel tactil.

Slime-ul creat în cadrul atelierului poate fi păstrat într-un recipient de plastic sau sticlă şi poate fi utilizat ulterior în orice moment, având un efect terapeutic antistres.

Această activitate antrenează imaginatia, creativitatea, calmează şi relaxează.

În cadrul acestei activităţi se vor realiza doua tipuri de slime.

3.       ATELIER „MACRAMÉ” – tehnica împletirii sforii cu noduri

Aceasta tehnică s-a dezvoltat în diferite țări, pentru fabricarea obiectelor de artizanat

sau a operelor de artă și s-a născut printre țesătorii arabi în secolul al XIII-lea. Macrame ar fi derivat din cuvântul arab „Migramah”, care înseamnă „prosop dungat” sau „franjuri ornamentale”.

Arta împletirii aţei sau a sforii  este un proces creative, bazat pe realizarea de  noduri tehnologice, sau noduri simple plate, cu scopul de a face brățări, coliere, brelocuri sau obiecte mai mari, cum ar fi suspensiile cu ghivece, perdele sau chiar sculpturi ale unor artiști. De cele mai multe ori, această tehnică folosește ca material de lucru frânghia de bumbac, plăcută pentru muncă și flexibilă, dar și firul de cânepă sau in.

În prezent, arta împletirii revine în atenţia artiştilor handmade, deoarece permite obținerea

rapidă a unor obiecte decorative moderne.

Participanţii la atelier se vor recrea, realizând diferite obiecte şi decoraţiuni, cu ajutorul unor elemente simple precum sfoară, lemn, sticlă şi adeziv. Timp de două ore, veti fi ghidaţi pas cu pas pentru a realiza un obiect decorativ folosind tehnica împletirii. Puteți face o suspensie pentru vas de flori, un decor de perete, un covor, o oglindă, o brățară, un breloc şi multe alte obiecte decorative.

Obiectele realizate se vor putea folosi pentru decorarea casei sau a locului de muncă, amenajând  astfel un spaţiu de lucru mai familiar, ceea ce ajută la starea de bine şi reducerea nivelului de stres,  sau se pot realiza pentru a fi oferite cadou persoanelor dragi, cu diferite ocazii.

Cum ne organizam:

• Atelierele pot fi organizate pentru grupuri de peste 8 persoane sau în cadrul team building-urilor, a petrecerilor private, aniversari sau altor evenimente
    • Participantii vor fi  îndrumaţi pe tot parcursul atelierului pentru a realiza obiectul dorit
    • Toate materialele necesare sunt puse la dispozitia participantilor.
    • Lucrările realizate rămân la participanţi
    • Atelierele pot avea loc în incinta companiei sau în altă locaţie din Cluj
    • Acestea pot fi însoţite de coffee break-uri, dacă este solicitat acest serviciu, costurile fiind discutate în momentul solicitării, în funcţie de numărul de persoane
    • Timpul recomandat pentru un atelier este de 2 h

Orarul atelierelor poate fi consultat aici.

Rezervaţi-vă locul la contact@asociatiaalegria.ro

Însoțiți-ne în acest univers de idei, de culori, de texturi, de acuarele și, mai ales, de mici bucurii!

Împărtășiți-ne pasiunile!

• Tehnica servetelului

Ciuperci

Coronite de toamna

Cosulete din hartie de spuma

Decoratiuni pe trunchiuri de copaci

Ghivece cu scoici

Semne de carte

• Vrei sa participi la proiectele noastre?