Profil de voluntar Alegria: Magda

10/09/2014

La ora de romană profesoara ne-a vorbit despre un proiect care era organizat la Cora și tot ceea ce trebuia sa facem pentru a intra în joc era să realizăm o planșă pe care să punem
câteva informații despre Germania. Eu cu o colega am încercat să facem un proiect cât mai interesant, spunând niște obiceiuri, câteva feluri de mâncare și povestind o carte scrisă de un autor german .
Am ajuns în Cora și după ce doamna Delia ne-a urat tuturor bun venit, eu cu colega mea am spart gheața și am prezentat proiectul, cu puține emoții.
Am observat pe lângă noi niște fete mai mari decât mine care ne fotografiau și împărțeau pliante. La sfârșit, ele strângeau panourile și vorbeau cu oamenii care treceau pe acolo, eu eram foarte curioasa ce le explicau și uitându-mă apoi mai atent la ele, am observat că aveau toate un ecuson pe care scria numele lor și VOLUNTAR la Asociația Alegria.
La următorul proiect am ajuns mai rapid și m-am împrietenit cu Andreea, o voluntară care a ajuns și ea puțin mai rapid. Am aflat ca eram la aceeași școala și am povestit până a venit dna Delia, apoi, împreună cu Andreea și Carina (colega mea) am aranjat locul unde avea să se desfășoare proiectul. Când am terminat de aranjat, doamna Delia ne-a spus să o ajutam pe Andreea sa împartă pliante până ce vor veni copiii la atelier, tot ce trebuia să facem era să le explicăm oamenilor despre noul proiect al asociației, în care trebuia să cumperi o carte din magazin și o lași la info, iar de acolo cartea va fi preluată de un copil nevoiaș, care chiar își dorește sa citească acea carte. Zis și făcut , mergeam și le explicam oamenilor despre proiect. Într-adevăr, nu era așa ușor cum credeam, mulți oameni nu doreau să ne asculte, alții nu aveau timp, dar cei mai mulți ne ascultau și ne felicitau pentru munca noastră și ne urau succes. A fost o experiența plăcută, unde am cunoscut mulți oameni care erau interesați de proiectele asociației. Mergeam la dna Delia să îi mai cerem pliante și ea ne spunea că nu este neaparat sa le împărțim pe toate, dar mie îmi plăcea și am preferat să vorbesc cu oamenii despre proiecte, decât să particip la atelier.
În calitate de voluntar, ajut la realizarea atelierului și mă implic in proiecte, de obicei pregătesc materialele și le așez pe masa de lucru, de unde copiii le pot folosi.

Dintre toate proiectele la care am participat, cel mai mult îmi place « Bucuroși, prin România ». Regiunea BUCOVINA a fost preferata mea până acum,deoarece a fost interesant iar activitățile s-au desfășurat în mai multe locuri . Și celelalte regiuni sunt interesante, dar aceasta mi-a captat atenția chiar foarte mult .

Să fii voluntar înseamnă sa ajuți cu plăcere și să ai dorința de a merge la activități, să te simți bine și să lași deoparte toate problemele.
Cel mai frumos moment a fost acela când doamna Delia ne-a strâns la o masă și mi-a dat un ecuson pe care scria mare MAGDA VOLUNTAR AL ASOCIAȚIEI ALEGRIA . În acel moment m-am simțit mândră de mine și am spus că o sa fac tot ce este posibil să ajut Asociația Alegria.
Din nou, un alt moment important a fost când mi s-a spus că datorită muncii pe care am făcut-o două săptămâni, s-au strâns 2 coșuri pline cu cărți, care au fost duse la Școala “Viorel Horj”
Mă bucur că sunt voluntară și că pot ajuta copiii, mă bucur că am participat la aceste proiecte ale Asociației Alegria, unde am învățat atât de multe lucruri despre atât de multe regiuni.

Cea mai frumoasa experiența a fost la proiectul “Cartea in așteptare”, unde am descoperit atât de mulți oameni care vor să facă un bine.
De dimineața mă trezeam sa merg la Casa Matei Corvin pentru a promova asociația din care fac parte, pentru a cunoaște oameni noi și pentru a trăi experiențe noi lângă oameni minunați ca doamna Delia și doamna Nicoleta.
Sunt și momente în care regret că nu am putut să ajung la unele activități și aștept cu nerăbdare următoarea săptămâna ca să mă revăd cu echipa asociației .
Acum tot ce sper este sa ne revedem cu bine la următoarea activitate.
Vă mulțumesc că m-ați primit cu brațele deschise și sper ca v-a plăcut povestea mea!

Magda Oltean