Profil de voluntar Alegria: Andreea

15/08/2014

Despre ceea ce înseamnă volunariatul am aflat prima dată atunci cand am fost într-o tabără de vară. Atunci am realizat că îmi doresc ca, atunci când voi fi mai mare, să fiu si eu voluntar. Și dorința mea s-a îndeplinit datorită doamnei profesoare de limba romana pe care am avut-o în generală. În calitate de voluntar , cel mai important lucru pe care-l fac este că pot dobândi ceea ce-mi place , și anume : interacțiunea cu diferite persoane , dar , mai ales , cu copii . Toate proiectele Asociației Alegria mi-au plăcut enorm și cred că am avut ceva de învățat de la fiecare întâlnire , însă , proiectul care mi-a mers direct la suflet este „Bucuroși , prin România ! ” și aștept cu nerăbdare următoarea regiune de fiecare dată . Pentru mine , să fiu voluntar înseamnă un vis împlinit . Faptul că interacționez cu puști pe care pot să-i ajut să se dezvolte , să se relaxeze , să socializeze mă bucură tare mult . Recunosc , inițial credeam că e muuult mai ușor să fi voluntar , că doar te joci un pic pe acolo , mai ajuți un copil să țină pasul cu ceilalți , te mai plimbi de colo până colo … dar când am ajuns în fața faptul împlinit , am realizat cât de solicitant este și cât de epuizat ajungi acasă după o activitate de doar 2-3 ore . Dar dificultatea realizării unui eveniment este compensată de faptul că persoanele cu care ești în contact sunt speciale și de bucuria care se citește pe chipurile copiilor care sunt prezenți , mândri că au învățat ceva nou .