Muntenia-Bucurosi, prin Romania

06/11/2018

Atelierele noastre de slime, decorațiuni, pictură pe sticlă și bodypaint au fost pline de copii dornici de activități variate.  Așa că, ne-am pus pe treabă și am făcut slime după slime după slime J, suporturi pentru pahare, decorațiuni tomnatice și o multitudine de desene pe fețele și mâinile copiilor. Ne-am bucurat tare mult împreună cu părinții și cu copiii, am revăzut prieteni și am fost mândri să susținem această cauză. O mie de mulțumiri celor 6 voluntare care s-au implicat alături de noi și care au fost ocupate până peste cap toată ziua !
Un gând drag de mulțumire organizatorilor pentru experiența unei zile împlinitoare, alegre și duioase !

• Muntenia este cea de-a șaptea regiune vizitată în proiectul educativ de promovare a tradițiilor românești ”Bucuroși, prin România”. Evenimentul a avut loc vineri, 12 octombrie, la Cora, gazda noastră. Ne-am reîntâlnit cu prieteni mai noi și mai vechi, alături de care am făcut câțiva pași de dans și am meșteșugit. Ciuleandra ne-a atras cel mai mult atenția dintre cele două dansuri cu care ne-a familiarizat Lavinia Florina Buza. De data aceasta, alaturi de Nicoleta Lese, am cusut inimioare, de care nu ne-am despărțit nici măcar la degustări. Lavinia a prezentat cele trei trăistuțe cu motive tradiționale muntenești, primite în dar de la Atelier Măiastra. Regionalisme, cântec, joc și cusături au fost doar câteva dintre ingredientele evenimentului de vineri. Nu au lipsit nici de data aceasta mâncăruri tradiționale, pregătite cu drag de partenerii noștri, Cãsuţa Bunicii și Băcănia Bun, oferite publicului și participanților. Le mulțumim celor trei voluntare ale Asociației Alegria, copiilor, profesorilor, colaboratorilor, părinților, bunicilor, clienților Cora, ce au onorat sărbătoarea noastră, parteneri, oameni de drag și bucurie, cu care am împărtășit acest moment! Iată câteva momente surprinse de Leșe Mihai Andrei! Felicitări tuturor!